dijous, 2 d’octubre del 2014

MAIA: LA IL·LUSIÓ TEMPTADORA

                                     
                                                               MIRATGE O REALITAT?
En els aprenentatges pràctics de la vida és vital encarar les situacions més dures, difícils, conflictives i inversemblants, amb la consciència més desperta i expandida possible, a fi i efecte de sortir-ne airosos i conservar inalterable el propi equilibri intern.  Per be que això no s'aconsegueix amb perfecció sinó quan hom ja coneix la íntima psicologia humana: l'go, la personalitat, els "sanskars" o hàbits bons i dolents i la forma efectiva de corregir i treballar-hi.  O com "Maia" o la il·lusió i l'engany amb que els éssers humans o ànimes que laboren per la pròpia autorealització, son temptades o posades a prova pel seu propi progrés. 
La figura simbòlica de "Maia" en aquests termes, "no la coneix" qui no està en estudis d'aquest tipus.  Però és molt important, i hom diu -amb encert-, que com més progressa el deixeble o estudiant amb més intensitat rep l' "atac" de "Maia", que el posa a prova en aquells aspectes especifics que més li costin de superar o amb els que més aferrament hi tingui, a fi d'entrenar-lo durament a través de circumstàncies tant idònies com inesperades.

                                                                                      
                                             EL  VEL  DE  MAIA:  ENGANY O IL·LUSIO?
El cami espiritual, de primer, s'entén intel·lectualment, però fins que hom no practica en el dia a dia, el coneixement teòric que se li ha ensenyat, no comença vertaderament a avançar i a sentir a dins l'autèntica comprensió, sobretot a través de l'experiència que va adquirint.  Hom no es pot quedar merament amb els llibres i les teories i quedar-s'hi "instal·lat" en l'intel·lectualisme que comporten, si realment es tenen anhels i determinació veritables de fites profundes i espirituals. 
És per això que si hom transita per un camí espiritual, paga la pena "fer-ho bé".  És una tasca de moment en moment i d' instant en instant, i de portar a la més viva pràctica tot el coneixement après en les classes. 
És a dir: la part psicològica d'adquirir consciència d'ànima, el poliment interior, deixar anar tot el llast acumulat i inútil de centenars d'etapes o vides ja concloses, fer un bon servei conscient  als altres: actitud i pensament positiu. 

                                                                                   
                                               VERITAT  O  FICCIÓ?
Depuració i alimentació corporal a través de la dieta vegetariana: la més aconsellable si es vol meditar.  Ser feliços respectant i acceptant als altres, la pràctica del perdó i la humilitat.  
I tot això dins el marc lluminós del record permanent o connexió amb la Font Universal de Vida, el Pare, Déu, Al·là, Baba, etc. Així el pas per l'existència humana en aquests instants especials dits de la Confluència (on s'identifiquen els quins s'esforcen per la regeneració) esdevé una veritable "Peregrinació del Record".   En un context així d'intens, l'actuació incansable de "Maia" com a entrenadora del propi progrés interior, s'encaixa amb tota la fortalesa i poder possible, i amb tot un domini i permanència que confereix la Meditació Raja Ioga, tant en el camp de l'acció com en la meditació silenciosa i profuinda. 
És evident que "Maia" pot derrotar l'estudiant en el moment més impensat, i a través d'aquell defecte, ego, "sanskar" o circumstància que més el pugui afectar. 
Per això cal estar prou amatents des de l'estudi i la pràctica espiritual...  Fins i tot sabent  que disposem sempre de l'antídot per tornar-nos a redreçar en cas d'una caiguda* 

                                                                                     
                                                                VEUS COM RODEN?  O NO?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada