dimecres, 22 de juliol del 2015

ESPIRITUALITAT: POSAR-LA EN PRÀCTICA ES IMPRESCINDIBLE



Posar en pràctica les eines de l'auto-observació psicològica d'un mateix, amb el propòsit de corregir, transformar, minimitzar o eliminar antics defectes, sanskars o hàbits, que hom arrossega i guarda en les velles "motxilles" de tantes etapes de vida passades,  egos o defectes que "encara" no s'han deixat anar i que avui dia segueixen condicionant i donant malviure als ser humans, a les ànimes,  no és qualsevol cosa.
Auto-observar quan en una relació, del tipus que sigui, n'emergeixen l'enveja o la gelosia, o l`'orgull, i redimensionar-los amb el "poder d'acceptar", amb bones dosis de sincera "humilitat", "amor pur o consciència d'ànima",  no és cosa senzilla,  si abans hom no ha pres la correcta i ferma determinació de fer-ho,  i encara fer-ho d'una forma sistemàtica.
Dir que això "no és qualasevol cosa" o que no és "cosa senzilla", no és per desanimar ningú, ni molt menys,  ans al contrari, és per fer-nos conscients del molt important que és fer això, i fer-ho be, per de mica en mica, anar-ne sortint airosos.
El treball d'auto-observació va plenament conjuntat amb la meditació, com a eina de pràctica diària en l'íntim procés espiritual. 




Hom recalca molt en el Raja Ioga, com a molt important assolir uns "estats de consciència " determinats, que ens fan forts psicològicament parlant,  per tal d'aconseguir els propòsits integrals d'això que denominem "pensament positiu".
Aquests "estats elevats" son :  "la consciència d'ànima" (ser conscients i precisos en nosaltres mateixos i en tots els éssers humans, de les "ànimes immortals que som").    I l'estat de "Record o recordança de l'Ànima Suprema"  (és l'estat de "record conscient" que som ànimes connectades a la pura essència energètica i vibratòria del Pare o Ànima Suprema).
"Consciència d'Ànima"  i  "Record del Pare":  Dos "estats de consciència"  que haurien de ser "estables i permanents"  en tots aquells que s'auto-laboren espiritualment d'una manera decidida i compromesa.   Tenint en compte sempre, que la decisió és "pròpia"  i el "compromís és amb un mateix":  no amb persones ni res extern.
La intensitat, la constància, la persistència en el treball interior, doncs, venen impulsats i determinats pel propi auto-compromís,   que arriba a ser el "ioga amb el Pare", el progrés intern i real  de cada un".

                                                                                  



Pels pensaments, les paraules i les accions hom mostra allò que ha entès, allò que practica, allò que és.  Però no s'ha de jutjar expressament a ningú.  I si, per dins, hom sent que es genera algun judici vers altri,  cal activar amb molta humilitat i honestedat el  propi judici interior  per veure on amago en mi mateix, allò  de que acusaria a l'altre.   
Els "graus",  els "nivells", les "categories",  en l'espiritualitat també,  son tant "humans" com que generen supèrbia, gelosia, orgull, i tant sols una ànima pura, allò que se'n diu "satopradhan" pot captar amb netedat immaculada,  les meravelles dels progressos de les ànimes, i només i senzillament ser feliç, sense cap ombra d'enveja o d'ego, sense comparances inútils que puguin enfosquir  la joia,  per altres ànimes  que creixen i reflecteixen en si mateixes, tota l'elevació Del Més Alt, de la Font Divina, de l'Ànima Suprema.  Acceptem, acceptem, abans de "jutjar espiritualment ningú".  Estalviarem errors i pesars, i la pau interior incrementarà així com la possibilitat de ser feliços i fer feliç al nostre entorn.
Per tot això, val molt la pena, practicar l'auto-observació, cercar els "estats interns" més adequats, que ens ajuden a estudiar els nostres comportaments, rectificar-los, mantenir les bones actituds, eliminar tot el negatiu que encara hi pugui haver.  El que diuen els llibres ja ho sabem:  Ara ja és el moment de passar a la pràctica i fer-ho realitat.

                                                                                




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada