dilluns, 27 d’abril del 2015

MAIA: LA IL·LUSÒRIA TEMPTACIÓ


Maia és la il·lusió, Mai és qui "ajuda" a transgredir la "norma", entesa com, "allò amb el que hom es compromet", allò que hom "jura" dins l'ànima, que complirà com a "norma de vida" per tal d'assolir les fites més profundes i íntegres d'auto-superació i espiritualitat.  Com més s'avança en el camí espiritual, més forts i greus son els "temporals" que Maia genera en el cor i la ment.  Com més alt és el grau de responsabilitat i "nivell" que hom assoleix en el camí espiritual, més ha de saber com enfrontar els "atacs i les escomeses" de Maia, capaços de fer caure l'impensable. 
Maia òbviament, no és un personatge "real", però és com es coneix, l' "energia de la temptació", l' "energia de la justificació", la de treure importància a tota virtut, sobreposant-la als desitjos més baixos que hom pot guardar, com per exemple  hàbits i "sanskars" negatius, ego, que encara no s'han eliminat. 
Quan Maia es manifesta a una persona, és obvi que coneix les seves febleses, i és per on farà aflorar els desitjos més adients i les formes més oportunes, per "fer caure" l'aspirant al progrés espiritual, tombar-lo, "donar-li justificacions" i "treure pes" a les responsabilitats compromeses, per seguir temptant-lo en properes circumstàncies. 


Però sempre, hom pot observar l'acció de Maia des de prismes més elevats, si hom se'n fa capaç, es clar.  Per exemple, el "dimoni temptador" que esdevé Maia, també pot ser vist com un sever entrenador (coach) que posa "proves diverses" a l'aspirant, obligant-lo a desplegar tots els recursos que ha après, per defensar-se de ser tombat per aquest entrenador, que va "a totes", però que no li importa el més mínim el seu fracàs. 
L'aspirant està "preparat per vèncer" i Maia ho sap, per això no dubte en fer servir totes les seves argúcies per comprometre'l i derrotar-lo, cosa que l'aspirant, a aquest nivell, no ignora. 
De fet,quan un aspirant al "camí espiritual" veu a Maia com un "coach sever" i perillós alhora, actuarà ja amb determinades estratègies per no ser sorprès;  pel fet de ser un "coneixedor de Maia" disposa de les eines més precises per fer-li front.  La primera és "desemmascarar-la" davant qualsevol subtilesa, després la "voluntat conscient" farà la resta perquè cap dels seus mecanismes pugui prosperar.

                                                                                              


Quan Maia "sorprèn" aspirants espirituals "més febles", te totes les de "guanyar".  És a dir, que molt fàcilment tothom sucumbeix a les "temptacions" i hom cau una i altre vegada en les pròpies febleses, siguin del signe que siguin, i fins quan hom no s'alça amb la "voluntat conscient" l'actuació de Maia no te cap aturador. 
Així tenim que  Maia, "només" es pot parar i/o "aprofitar" quan veritablement  "sabem què és", i "com i perquè" actua, al llarg del camí interior i quan l'aspirant s'ha fet "prou fort i serè" per encarar-la.
Tampoc s'ha de caure en l'error de pensar o creure que Maia és quelcom "extern" a cadascuna de les persones a qui tempta i/o prova.  Cadascú te la seva Maia, com a part psíquica pròpia, i amb qui -si es compromet a fons- haurà de batallar fins a vèncer* 




                                                                                          

   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada